181 - Barraca del "Cañón del Colorado" (ca l'Esca)












Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del sot del Vià. En un torrent innominat que neix al coll de la Roquera (la Moreneta) i que tributa al sot del Vià pel vessant esquerre. Es troba dalt d'una ampla carena que descendeix cap a les Vendranes en sentit nord. S'hi accedeix des del camí que recorre la part superior dels cingles de Vacarisses (entre el coll del Lleonard i el coll de la Roquera). No existeix cap corriol obert per arribar-hi.
Data de visita: 11-07-2015
Numeració: 181
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta rectangular
Tipus de porta: Linda plana
Estat de conservació: Enderroc sostre
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.839 E 001º 55.355
Altitud: 490 m
Orientació de la porta: Nord-est
Restaurada: No
Descripció: La coberta estava muntada sobre un embigat de troncs i branques. El minso gruix dels paraments i l'absència de pedra caiguda al seu interior així ho demostren; ja que una barraca de pedra seca d'aquestes dimensions necessitaria uns paraments més gruixuts per a suportar un tancament de la coberta amb falsa volta. Fa 4 metres de llarg per 2 metres d'ampla. Té una finestra.
Comentaris: Pren aquest nom perquè es troba just a sobre del "Cañón del Colorado". Una agulleta localitzada, grimpada i batejada per primera vegada pel Dani Ramírez: un jove estiuejant de Vacarisses que després ha arribat a ser home del temps de la TV3. La barraca es troba a la part alta d'una parcel.la rústica de 6.3 hectàrees de superfície que va pertanyer al Rossendo Lleonart de ca l'Esca. A la part baixa d'aquesta mateixa parcel·la trobem la barraca de ca l'Esca.
Font d'informació: Toni Masana, actual alcalde de Vacarisses per ERC. Amadeu Pagès, escalador del CET i vacarissenc d'adopció. Dani Ramírez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada