062 - Barraca de l'Obaga Negra (Torrella)









Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de l'Orpina. Al sot de l'Aigua; una petita vall formada per dos torrentols que tributen al torrent de l'Orpina pel vessant dret. S'hi accedeix des de la pista que puja a l'obaga Negra des de la masia de Torrella. Situada al vessant sud-oest d'una petita carena que fa de divisòria entre el sot de l'Aigua i l'obaga Negra.
Data de visita: 26-12-2013
Numeració: 062
Tipus de construcció: Aèria adossada la marge
Forma: Planta quadrada
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Perfecte estat. Encara conserva a lloc alguna pedra del voladís.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 34.970 E 001º 54.214
Altitud: 375 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: Està bastida al damunt d'un marge de pedra seca que es va haver de fer expressament per a situar la construcció en un lloc més planer. La falsa volta es clou amb sis lloses llargues.
Comentaris: Rep aquest nom perquè està situada al vessant d'una petita carena que mira cap a l'Obaga Negra. En el passat algun pagès, probablement de Vacarisses, aquí menava una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari de Torrella.
Font d'informació: Jordi Torrella de cal Cargol. La pàgina web http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08291 (Jordi Piñero). La pàgina web http://wikipedra.catpaisatge.net/ (Joan M. Vives). Ortofotos de l'ICC o Google Maps

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada