060 - Barraca del Sot de l'Aigua IX (Torrella)
Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de l'Orpina. Al sot de l'Aigua; una petita vall formada per dos torrentols que tributen al torrent de l'Orpina pel vessant dret. S'hi accedeix des de la pista que puja a l'obaga Negra des de la masia de Torrella.
Data de visita: 26-12-2013
Numeració: 060
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta rectangular. L'habitacle de la dreta és de planta quadrada.
Tipus de porta: Llinda plana (l'habitacle de la dreta)
Estat de conservació: L'habitacle de l'esquerra està totalment enderrocada. L'habitacle de la dreta presenta un enderroc exterior petit.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 35.201 E 001º 54.230
Altitud: 330 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. L'habitacle de l'esquerra tenia la coberta feta amb un embigat de troncs. L'habitacle de la dreta està tancat amb l'habitual falsa volta de lloses, i té una finestra a la banda oposada de l'annex. Segurament l'habitacle de l'esquerra era l'espai per a l'animal.
Comentaris: En el passat algun pagès, probablement de Vacarisses, aquí menava una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari de Torrella.
Font d'informació: La pàgina web http://wikipedra.catpaisatge.net/ (Joan M. Vives). Ortofotos de l'ICC o Google Map.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada