167 - Barraca de la Torrota (can Vives)










Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del torrent de can Vives. Com el seu propi nom indica es troba a escassos 55 metres al nord de la Torrota (obaga). S'hi accedeix des del sender senyalitzat de la Torrota de Vacarisses (SL-C 51). Uns 120 metres abans d'arribar a la Torrota s'ha sortir del camí per la dreta i començar a cercar-la vessant avall.
Data de visita: 14-04-2015
Numeració: 167
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Planta circular
Tipus de porta:
Estat de conservació: Enderroc total. La llinda és aterrada, però encara es conserva sencera.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.634 E 001º 54.476
Altitud: 395 m
Orientació de la porta: Est
Restaurada: No
Descripció: Encara conserva l'emmarcament d'una finestra.
Comentaris: En el passat algun pagès de Vacarisses aquí menava una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari de can Vives. Fins al moment, aquesta és la barraca de més difícil accés de totes les que he inventariat al terme de Vacarisses. L'espessa vegetació i el rost vessant on es troba li atorguen aquest "títol". Tot i així, la barraca està ubicada en un petit replà. Aquest replà s'aboca a un respectable precipici al caire del qual arrelen tres roures i dues alzines de grans dimensions, que donen un ambient acollidor a aquest racó del bosc.
Font d'informació: Francesc Badia, conegut al poble com a Cisco. Mapa planimètric de Vacarisses de l'any 1920 (Cartoteca Digital de l'ICC). Ortofotos de l'ICC o Google Maps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada