160 - Barraca de cal Benet

 
















Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent del Sellerès. A la capçalera del torrent de la Font d'en Gordi que tributa al torrent de Sellerès pel vessant dret. S'hi accedeix des del carrer de can Còdol. Tot just superat el portal d'accés a la gran torre amb càmeres de videovigilància (cal Mitjanes), sortirem a la dreta costa amunt fins arribar a una rasa que recull l'aigua de pluja del jardí d'aquesta torre. Ara només resta seguir la rasa fins a la barraca.
Data de visita: 28- 03-2015
Numeració: 160
Tipus de construcció: Terrera encastada
Forma: Planta irregular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Enderroc del sostre parcial
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.591 E 001º 55.016
Altitud: 400 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: Barraca formada per l’aprofitament de l'espai que ha quedat entre dos blocs propers: un de gran, i un altre de petit que està incorporat dins el marge. Per a tancar aquest espai es van aixecar dos paraments de pedra seca: un a la banda sud on es va bastir la porta d'accés, i un altre a la banda nord amb una finestra.
Comentaris: A cal Benet (antigament cal Gordi) aquí tenien la propietat d'una peça de terra amb vinya. Els Benet tenien dues cases a Vacarisses: una a la part alta del carrer Major, i una altra a la part baixa del carrer de Montserrat (l'antiga cal Gordi). Finalment el Josep Prat Roig de cal Benet es va vendre aquesta finca. El Cisco em va portar personalment fins a aquesta barraca, per tant sense la seva col·laboració aquesta barraca no hagués estat inclosa al present inventari. És la barraca que es troba més a prop del nucli urbà del poble.
Font d'informació: Francesc Badia, conegut al poble com a Cisco. Jordi Torrella de cal Cargol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada