145 - Barraca de la Vinya de cal Massana (l'Alzina)


















Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del torrent de l'Alzina. A l'obaga d'un torrent innominat que tributa al torrent de l'Alzina pel vessant esquerre i que fa de partió entre els termes municipals de Vacarisses i Rellinars. S'hi accedeix des de la pista/camí que recorre la part baixa del vessant hidrogràfic esquerre del torrent de l'Alzina. Entre d'altres llocs, aquesta pista/camí connecta amb la urbanització del Planet del vessant oposat a través d'un petit pont que hi ha davant la deixalleria municipal de Rellinars del carrer del Grèvol.
Data de visita: 15-03-2015
Numeració: 145
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta circular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Perfecte estat. Conserva tot el voladís.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 37.765 E 001º 54.596
Altitud: 355 m
Orientació de la porta: Oest
Restaurada: No
Descripció: És una barraca gran. Té un diàmetre interior d'uns 3 m i una altura interior de 2.5 m. Té dues finestres. A més, té dos armaris: una fornícula i un cocó superposats. Al seu interior encara es conserva un pal de fusta travesser que feia la funció de penjador. És posible que la pedra que corona la coberta de la volta sigui el vestigi d'un caramull.
Comentaris: El Francisco Montfort de cal Massana, una casa de Rellinars del camí de cal Massana, aquí menava una vinya en contracte de parceria (1/4 part de la collita) amb el propietari de l'Alzina.
Font d'informació: Mariano Sellarés de cal Gat. Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada