096 - Barraca del cal Feliuet (el Mimó)









Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre de la riera de la Torre. S'hi accedeix des de la pista que neix al km 2.9 de la carretera d'Olesa i es dirigeix cap a les ruïnes del Mimó Vell passant per la depuradora de Vacarisses.
Data de visita: 01-11-2014
Numeració: 096
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Planta de ferradura
Tipus de porta:
Estat de conservació: Enderroc total
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 34.843' E 001º 55.418'
Altitud: 330 m
Orientació de la porta: Oest
Restaurada: No
Descripció:
Comentaris: A cal Feliuet, una casa vacarissana del carrer de la Barceloneta, aquí menaven una vinya en contracte de rabassa morta o parceria amb el propietari del Mimó. Segons el Plano geométrico del término jurisdiccional de Vacarisas de l'any 1856, un tal Fermí Alter aquí conreava una peça de terra de 3 quarteres i 2 picotins, el conreu principal de la qual era la vinya. Poc temps després, segons l'Amillarament de 1861, el mateix Fermí Alter conreava aquesta peça de terra, propietat de Josep Bover (el Mimó), que consistia en una vinya de 3ª classe (1 Q 4 q), erm de 2ª (1 Q) i roques. Segons he pogut veure a diferents padrons municipals de Vacarisses de la segona meitat del segle XIX, a la dècada de 1870 el cap de la casa ja era el seu fill i hereu, Feliu Alter Sala de cal Feliuet (carrer de la Barceloneta).
Font d'informació: Joan Vallès, vacarissà i membre de l'ADF, que de forma paral·lela a la meva tasca està elaborant també un inventari de les barraques de vinya del terme municipal. El mateix Joan Vallès va ser qui em va portar fins a aquesta barraca, per tant sense la seva col·laboració aquesta barraca no hagués estat inclosa al present inventari. Plano geométrico del término jurisdiccional de Vacarisas de l'any 1856 (Cartoteca Digital de l'ICC). Amillarament de Vacarisses de 1861 (Arxiu de l'Ajuntament de Vacarisses). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada