080 - Barraca de cal Mirabaix (Torrella)












Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de l'Orpina. Al sot de l'Aigua; una petita vall formada per dos torrentols que tributen al torrent de l'Orpina pel vessant dret. S'hi accedeix des de la pista que puja a l'obaga Negra des de la masia de Torrella. Enmig d'una allargassada feixa de sembradura.
Data de visita: 26-12-2013
Numeració: 080
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta quadrada. L'habitacle de la dreta és de planta rectangular.
Tipus de porta: Llinda plana (l'habitacle de l'esquerra)
Estat de conservació: L'habitacle de l'esquerra presenta un enderroc exterior petit. L'habitacle de la dreta té el sostre enderrocat.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 35.201 E 001º 54.092
Altitud: 325 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. L'habitacle de l'esquerra està tancat amb l'habitual falsa volta de lloses; i té dues finestres: una d'elles comunica amb l'annexL'habitacle de la dreta tenia la coberta feta amb un embigat de troncs. Segurament aquest era l'espai per a l'animal de carrega. La llinda de la porta de l'habitacle de l'esquerra té gravat l'any 1896.
Comentaris: A cal Mirabaix, una casa vacarissenca del carrer de Montserrat, aquí menaven una vinya en contracte de parceria (1/4 part de la collita) amb el propietari de Torrella. Actualment la barraca està amagada dins d'una illa verda d'esbarzers que es troba enmig d'una allargassada feixa de sembradura.
Font d'informació: Jordi Torrella de cal Cargol. Ortofotos de l'ICC o Google Map.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada