173 - Barraca del Canyissar del Mimó





















Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del torrent del Mimó. A la capçalera d'un torrent innominat que tributa al torrent del Mimó pel vessant esquerre. S'hi accedeix des de la pista que neix al km 3.8 de la carretera d'Olesa i es dirigeix cap al Mimó (actual restaurant Mas Mimó), tot passant sota l'autopista C-16.
Data de visita: 23-04-2015
Numeració: 173
Tipus de construcció: Terrera margera
Forma: Planta quadrada
Tipus de porta:
Estat de conservació: Enderroc del sostre parcial
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 34.775 E 001º 54.935
Altitud: 345 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: Aquesta barraca és excepcional dins el terme de Vacarisses, ja que està tancada amb volta de canó d'arcades succesives (l'autèntica volta). Per a construir-la fa falta una cintra o omplir l'interior de la barraca amb rames i terra per aguantar les pedres de la volta fins que aquesta és tancada del tot, aleshores ja es pot buidar l'interior. Després la volta es cobreix amb terra per tal d'impermeabilitzar-la. Les filades d'aquest tipus de volta són independents. Podem dir que es tracta d'una volta amb molts arcs de mig punt i que si cau una part l'altra es pot mantenir dreta. La barraca fa 2 metres d'ample per 2 metres de fons. Té una fornícula.
Comentaris: Rep aquest nom perquè a uns 15 metres per sobre de la barraca hi ha un ufanós canyissar que facilita la seva localització. Va ser indicada originalment pel propietari del restaurant Mas Mimó, però només es va trobar la barraca veïna que està coberta de romanins. Posteriorment el Jordi Belil va aportar unes fotografies i unes indicacions precises que van conduir fins a la seva localització. En el moment de la troballa estava coberta per la vegetació (romanins, llentisce, arboç).
Font d'informació: Jordi Belil. El propietari del restaurant Mas Mimó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada