190 - Barraca de cal Carner

















Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del sot del Vià. En un torrent innominat que neix al coll de la Roquera (la Moreneta) i que tributa al sot del Vià pel vessant esquerre. Al paratge de la Roquera. El camí obert més proper a la barraca és el corriol que des del coll de la Roquera baixa a les Vendranes.
Data de visita: 06-08-2015
Numeració: 190
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta el·líptica. L'habitacle de la dreta és de planta rectangular.
Tipus de porta: Llinda plana per a l'habitacle de l'esquerre.
Estat de conservació: L'habitacle de l'esquerre presenta un enderroc del sostre. L'habitacle de la dreta està totalment enderrocat.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.673 E 001º 55.386
Altitud: 445 m
Orientació de la porta: L'habitacle de l'esquerre: Sud-est / L'habitacle de la dreta: Est
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. Els dos habitacles estan adossats a banda i banda d'un sortint de roca que comparteixen. L'habitacle de l'esquerre està tancat amb l'habitual falsa volta de lloses. No té cap finestra o armari. L'habitacle de la dreta estava cobert amb un embigat de troncs. Aquest era l'espai per a l'animal de carrega.
Comentaris: A cal Carner, una casa vacarissenca del carrer Major, aquí tenien la propietat d'una peça de terra amb vinya. L'any 1944 ja feia molts anys que la vinya s'havia deixat ermar, i hi creixia una pineda. Actualment la barraca està ubicada dins un alzinar ombrívol amb un sotabosc esclarissat.
Font d'informació: Josep Gibert de cal Josepó (al cel sia). Mapa planimètric de Vacarisses de l'any 1920 (Cartoteca Digital de l'ICC). Amillarament de Vacarisses de 1944 (Arxiu de l'Ajuntament de Vacarisses).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada