172 - Barraca del Blasi I (Torrella)




Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de la Creu de la Maciana. Es troba baixant pel camí dels tubs que pugen l'aigua de la font de l'Orpina al poble de Vacarisses.
Data de visita: 21-04-2015
Numeració: 172
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta circular. L'habitacle de la dreta és de planta quadrada.
Tipus de porta:
Estat de conservació: Enderroc del sostre per als dos habitacles.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 35.867 E 001º 54.416
Altitud: 335 m
Orientació de la porta: Est
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. L'habitacle de la dreta estava cobert amb un embigat de troncs, que és com es tancava habitualment l'espai destinat a aixoplugar l'animal de carrega a les barraques dobles.
Comentaris: A cal Blasi, una casa vacarissenca del carrer de Sant Josep, aquí menaven una vinya en contracte de parceria (1/4 de la collita) amb el propietari de Torrella.
Font d'informació: Àngel Sans, col·laborador de la revista mensual Vacarisses, balcó de Montserrat. Jordi Torrella de cal Cargol.

Nota: L'autor d'aquest inventari ja està cansat (física i moralment) d'estassar tot sol, i amb l'única ajuda d'unes tisores de podar, totes les barraques que, com aquesta, estan totalment cobertes per la vegetació. Per això, fins que no rebi algun tipus de recolzament, les fotografies de la barraca no seran més que brancatge amb un imperceptible fons de pedra seca.

1 comentari:

  1. Ramon Artigas (Drac Verd de Sitges)29 d’abril del 2015, a les 0:00

    No et desanimis David, que estàs fent molt bona feina. Si estès més a prop t’ajudaria.

    ResponElimina