121 - Barraca de cal Mariano I (cal Ferminet)

Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del torrent de can Vives. S'hi accedeix des d'una estreta pista que neix al km 3.1 de la carretera de la Bauma i es dirigeix cap a la part superior d'una feixa de cereals (la Baixada de la Maciana). Si resseguim aquest marge superior, passarem pel costat de la barraca de la Baixada de la Maciana I i arribarem a una altra feixa de cereals que conté un gran arbre mort (la Noguera del Mariano). La barraca es troba al marge de feixa oposat a l'arbre mort, i uns 10 metres per sobre de la barraca de cal Mariano II.
Data de visita: 01-10-2014
Numeració: 121
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta rectangular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Enderroc exterior important
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.687 E 001º 53.929
Altitud: 285 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció:
Comentaris: El Mariano Codina de cal Mariano, una casa vacarissenca de l'actual plaça de l'Era, aquí menava una vinya en contracte de parceria amb el propietari de cal Ferminet. Posteriorment ho va menar el Jaume Prat (el masover de cal Jepó). A l'interior de la barraca vaig trobar el farcit d'escuma d'un matalàs. Indici de què en el passat més proper algú hi va sojornar.
Font d'informació: Tonet Duran de cal Pau Gran. Ignasi Gibert de cal Cisco. Jordi Torrella de cal Cargol. Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada