085 - Barraca de l'Itinerari Senyalitzat (Torrella)













Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de la Creu de la Maciana. En un torrent innominat que neix sota la masia de Castellet de Dalt i que tributa al torrent de la Creu de la Maciana pel vessant dret. Al marge d'una feixa de cereals.
Data de visita: 31-12-2013
Numeració: 085
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta quadrada
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Perfecte estat
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 35.816 E 001º 54.124
Altitud: 310 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: Sí. Segons l'Àngel Sans, l'any 2007 tenia el sostre ensorrat. L'any 2011 l'Ajuntament de Vacarisses va contractar l'empresa especialitzada en restauració del paisatge Naturalea (Marçal Ambròs), per tal de restaurar-la.
Descripció: El muntant dret de la porta és el mateix marge de pedra seca que la protegeix lateralment. Té un cocó i una fornícula.
Comentaris: Aquesta barraca és el punt final de l'itinerari de natura de la font de l'Orpina. Aquest itinerari comença a l'Escola Font de l'Orpina i puja cap a la font que li dóna nom. L'itinerari és una iniciativa dels mestres de l'Escola Font de l'Orpina, que s'ha pogut senyalitzar gràcies al suport econòmic de l'Ajuntament de Vacarisses i la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Els alumnes de l'Escola Font de l'Orpina han posat al seu interior un contenidor amb una llibreta de visites. Està dins la propietat de Torrella.
Font d'informació: Àngel Sans, col·laborador de la revista mensual Vacarisses, balcó de Montserrat. La página web http://www.naturalea.eu/ca/pedraseca:Cos. Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada