084 - Barraca de la Feixa Retrobada II (Torrella)Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de la Creu de la Maciana. En un torrent innominat que neix sota la masia de Castellet de Dalt i que tributa al torrent de la Creu de la Maciana pel vessant dret. Al marge d'una allargassada feixa de cereals.
Data de visita: 31-12-2013
Numeració: 084
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta rectangular. L'habitacle de la dreta és de planta quadrada.
Tipus de porta: Llinda plana (l'habitacle de la dreta)
Estat de conservació: L'habitacle de l'esquerra té el sostre enderrocat. L'habitacle de la dreta es troba en perfecte estat (encara que ha perdut el voladís).
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 35.865 E 001º 54.160
Altitud: 315 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. L'habitacle de l'esquerra estava coberta amb un embigat de troncs. L'habitacle de la dreta està tancat amb l'habitual falsa volta de lloses, i té una finestra que comunica amb l'annex.
Comentaris: Rep aquest nom perquè el tros de feixa on es troba es va deixar de conrear des de la dècada dels 40 fins a la dècada dels 70, quan es van tirar a terra els marges de pedra seca per tal de mecanitzar el treball al camp. Està dins la propietat de Torrella. Els alumnes de l'Escola Font de l'Orpina han posat al seu interior un contenidor amb una llibreta de visites. Segons es veu a les fotografíes de l'Àngel Sans, l'any 1990 encara conservava part del voladís. Segurament l'habitacle de l'esquerra era l'espai per a l'animal.
Font d'informació: Àngel Sans, col·laborador de la revista mensual Vacarisses, balcó de Montserrat. Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada