214 - Barraca del Jordi Belil (Sanana)











Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de can Vives. Al sot de l'Espluga, que tributa al torrent de can Vives pel vessant dret. S'hi accedeix des d'una pista que neix a la urbanització de la Farinera, i que es va obrir per tal de bastir una torre de la línia d'alta tensió que senyoreja aquest sector de Vacarisses. Just sota la torre d'alta tensió.
Data de visita: 20-03-2016
Numeració: 214
Tipus de construcció: Terrera margera
Forma: Planta trapezoïdal
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Enderroc sostre
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.986 E 001º 53.852
Altitud: 260 m
Orientació de la porta: Sud-est
Restaurada: No
Descripció: El muntant esquerre de la porta és un dels dos blocs de pedra que dónen forma al parament esquerre de la barraca.
Comentaris: Pren el nom de la persona que em va donar les indicacions per a trobar-la, ja que sense la seva col·laboració aquesta amagada barraca no hagués estat inclosa al present inventari. El Jordi Belil és un vacarissenc d'adopció que dedica el seu temps lliure a cercar barraques dins i fora del municipi. Al seu interior hi ha diverses cadenes d'aïlladors elèctrics d'alta tensió. Pel que es veu, durant les tasques de manteniment de la veïna torre eléctrica, aquesta barraca es va fer servir per a guardar-hi aquest material en desús. En el passat algun pagès, probablement de Vacarisses, aquí menava una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari de Sanana.
Font d'informació: Jordi Belil.

2 comentaris:

  1. Molt a propnd'aquesta barraca hi ha una altra molt deteriorada i amagada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em podries ensenyar aquesta barraca molt deterioreda, si us plau? Si com sembla, és deconeguda per mi, la barraca portarà el teu nom.
      Quan vulguis podriem quedar davant la porta de l'ajuntament de Vacarisses.

      Gràcies, Elena.

      Elimina