187 - Barraca del Joan Arnau (Sanana)












Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre de la riera de Sanana. S'hi pot accedir des de la pista que puja a la masia de Sanana des de la Farinera, o des de la pista/camí que recorre les vies del tren entre la Farinera i el túnel del torrent de can Vives.
Data de visita: 01-08-2015
Numeració: 187
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta trapezoïdal
Tipus de porta:
Estat de conservació: Enderroc sostre
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 37.028 E 001º 53.824
Altitud: 295 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: La coberta era un embigat de troncs recolzat sobre el marge terrós on està excavada la barraca. Té una finestra. Actualment els paraments de la barraca estan mig colgats per les esllavissades del marge de terra on està adossada. Al seu interior hi ha un forat impenetrable que s'endinsa un parell de metres dins del marge terrós.
Comentaris: Pren el nom del propietari de la Farinera, que durant molts anys va tenir un ramat d'ovelles que va portar a pasturar per terrenys de les grans propietats de Vacarisses com Sanana, l'Alzina, can Còdol, Viladoms, can Vives, les Comelles. El mateix Joan Arnau va ser qui em va donar les indicacions per a trobar-la, per tant sense la seva col·laboració aquesta barraca no hagués estat inclosa al present inventari. En el passat algun pagès, probablement de Vacarisses, aquí menava una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari de Sanana.
Font d'informació: Joan Arnau de la Farinera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada