186 - Barraca de cal Mus (Viladoms)Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre de la riera de Sanana. S'hi accedeix des de la pista que neix al km 4.3 de la carretera de la Bauma i es dirigeix cap a la urbanització de la Farinera, tot passant sota el viaducte de la riera de Sanana.
Data de visita: 01-09-2014
Numeració: 186
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta quadrada. L'habitacle de la dreta era de planta rectangular.
Tipus de porta: Llinda plana (l'habitacle de l'esquerre)
Estat de conservació: L'habitacle de l'esquerra té el sostre enderrocat. L'habitacle de la dreta està totalment enderrocat.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.993 E 001º 53.563
Altitud: 235 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. L'habitacle de l'esquerre es va bastir utilitzant grans blocs basals. Algunes de les pedres dels paraments són de pedra tosca. De l'habitacle de la dreta podem dir que probablement estava cobert amb un embigat de troncs. Segurament aquest darrer era l'espai per a l'animal de carrega (ruc, mula, matxo).
Comentaris: A cal Mus, una casa vacarissenca del carrer Major, aquí menaven una vinya en contracte de parceria amb el propietari de Viladoms. Uns 100 metres al sud-oest d'aquesta barraca i a tocar de la pista que porta de nou cap a la carretera de la Bauma, hi ha les restes del que va ser un dipòsit quadrat d'aigua que pertanyia a la vinya de cal Mus.
Font d'informació: Àngel Sans, col·laborador de la revista mensual Vacarisses, balcó de Montserrat. Ignasi Gibert de cal Cisco. Joan Arnau de la Farinera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada