149 - Barraca de la Vinya del Josep de cal Gat de Dalt (l'Alzina)
Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del torrent de l'Alzina. En aquest tram, el torrent de l'Alzina fa de partió entre els termes municipals de Vacarisses i Rellinars. S'hi accedeix des de la pista/camí que recorre la part baixa del vessant hidrogràfic esquerre del torrent de l'Alzina. Entre d'altres llocs, aquesta pista/camí connecta amb la urbanització del Planet del vessant oposat a través d'un petit pont que hi ha davant la deixalleria municipal de Rellinars del carrer del Grèvol.
Data de visita: 26-10-2014
Numeració: 149
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta semicircular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Enderroc exterior petit
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 37.676 E 001º 54.517
Altitud: 360 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: El muntant dret de la porta és el mateix marge de roca mare on la barraca està adossada. Té un cocó arran de terra i dues finestres.
Comentaris: El Josep Sellarés de cal Gat, una casa de Rellinars de l'avinguda del Solei, aquí menava una vinya en contracte de parceria (1/4 part de la collita) amb el propietari de l'Alzina. Al seu interior vaig trobar un vas d'alumini abonyegat. Uns 40 metres al nord de la barraca i encastat dins d'un petit marge de pedra seca, hi ha un dipòsit d'aigua pluja soterrat que està cobert amb una falsa volta de lloses.
Font d'informació: Mariano Sellarés de cal Gat. Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada