155 - Barraca de la Vinya de cal Tòfol de Dalt (l'Alzina)
















Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del torrent de l'Alzina. En aquest tram, el torrent de l'Alzina fa de partió entre els termes municipals de Vacarisses i Rellinars. S'hi accedeix des de la pista/camí que recorre la part baixa del vessant hidrogràfic esquerre del torrent de l'Alzina. Entre d'altres llocs, aquesta pista/camí connecta amb la urbanització del Planet del vessant oposat a través d'un petit pont que hi ha davant la deixalleria municipal de Rellinars del carrer del Grèvol.
Data de visita: 26-10-2014
Numeració: 155
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta de ferradura
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Enderroc exterior petit. La llinda de la porta està esberlada.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 37.657 E 001º 54.271
Altitud: 320 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: La barraca està adossada a un gran bloc de pedra pinyolenca que s'ha desprès del marge de roca mare. La barraca aprofita el petit abalmament que forma aquest gran bloc a la seva base i que, a més, ajuda a tancar la coberta més fàcilment. Té un cocó arran de terra i una petita fornícula a sobre de la llinda de la porta. El parament presenta algunes petites obertures que podrien haver sigut finestres.
Comentaris: L'Isidre Vila de cal Tòfol, una casa de Rellinars del carrer Sant Isidre, aquí menava una vinya en contracte de parceria (1/4 part de la collita) amb el propietari de l'Alzina. A la banda nord-est de la barraca un cep "supervivent" s'ha emparrat de forma natural tot enfilant-se entre les branques dels arbusts i pins. Quan vaig estassar els voltants de la barraca, vaig anar molt amb compte per tal de no tallar-lo.
Font d'informació: Mariano Sellarés de cal Gat. Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada