143 - Barraca de Sanana IX


















Ubicació: Vessant hidrogràfic dret de la riera de Sanana. S'hi accedeix des de la pista que uneix la urbanització del Planet de Rellinars amb el cobert i la font de Sanana. L'aproximació final a la barraca es fa gràcies a una pista que es va obrir per tal de bastir les torres de la línia d'alta tensió que senyorejen aquest sector de Vacarisses.
Data de visita: 26-02-2015
Numeració: 143
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Planta circular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Perfecte estat. Conserva tot el voladís.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 37.499 E 001º 54.314
Altitud: 335 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: Té un cocó arran de terra, que era utilitzat per a ficar el càntir. També té dues finestres: una d'elles en forma d'espitllera. Té una xemeneia, és a dir, un forat que travessa el parament oest i que feia la funció de sortida de fums. A l'interior de la barraca hi ha una pedra plana que fa de pedrís.
Comentaris: El dia de la descoberta hi havia un petit ratpenat al seu interior. Uns 60 metres al nord-est de la barraca hi ha un xupet de vinya. Aquest xupet està format per un dipòsit d'aigua de pluja (aljub) fet amb pedra seca i arrebossat interiorment amb morter de calç (que sembla que va estar cobert); i per dos compartiments superiors adossats fets amb maó i morter de calç on es feia la dissolució dels ingredients del brou bordelès.
Font d'informació: Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada