170 - Barraca del Blasi II (Torrella)












Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de la Creu de la Maciana. Es troba baixant pel camí dels tubs que pugen l'aigua de la font de l'Orpina al poble de Vacarisses.
Data de visita: 21-04-2015
Numeració: 170
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta circular. L'habitacle de la dreta és de planta quadrada.
Tipus de porta:
Estat de conservació: Enderroc del sostre per als dos habitacles.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 35.920 E 001º 54.430
Altitud: 350 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. L'habitacle de l'esquerra encara conserva una fornícula (armari a mitja alçada per a guardar-hi el menjar). L'habitacle de la dreta estava cobert amb un embigat de troncs.
Comentaris: A cal Blasi, una casa vacarissenca del carrer de Sant Josep, aquí menaven una vinya en contracte de parceria (1/4 de la collita) amb el propietari de Torrella. Segurament l'habitacle de la dreta era l'espai per a l'animal (ruc, mula, matxo). En el moment de la troballa estava completament coberta per la vegetació (pins, romanins, bruc).
Font d'informació: Àngel Sans, col·laborador de la revista mensual Vacarisses, balcó de Montserrat. Jordi Torrella de cal Cargol. Ortofotos de l'ICC o Google Maps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada