124 - Barraca de la Trialera (el Mimó)









Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre de la riera de la Torre. A la capçalera d'un torrent innominat que tributa a la riera de la Torre pel vessant esquerre. S'hi accedeix des de la pista que neix al km 2.9 de la carretera d'Olesa i es dirigeix cap a les ruïnes del Mimó Vell passant per la depuradora de Vacarisses.
Data de visita: 26-12-2014
Numeració: 124
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta rectangular
Tipus de porta:
Estat de conservació: Enderroc total.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 34.688 E 001º 55.624
Altitud: 360 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: Està feta amb pedres i lloses de gres vermell, però algunes falques dels paraments són de pedra calcària blanca. Encara es conserven a lloc tres de les quatre petxines cantoneres que sostenien la falsa cúpula de la barraca.
Comentaris: Rep aquest nom perquè l'accés final a la barraca es fa seguint una pista rosta i axaragallada que és empreda pels motoristes i ciclistes per a fer de les seves. El parament sud de la barraca (on estava la porta) ha quedat colgat després que una excavadora remogués terra per a barrar el pas de vehicles per aquest tram de pista/trialera. En el passat algun pagès, probablement de Vacarisses, aquí menava una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari del Mimó
Font d'informació: Ortofotos de l'ICC o Google Maps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada