104 - Aixopluc del Gabriel (cal Ferminet)









Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del torrent de can Vives. A la capçalera d'un torrent innominat que tributa al torrent de can Vives pel vessant esquerre. S'hi accedeix des de la pista que neix al km 1.8 de la carretera de la Bauma i es dirigeix cap a can Vives. Sota la pista.
Data de visita: 28-09-2014
Numeració: 104
Tipus de construcció: Terrera encastada
Forma: Planta irregular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Enderroc exterior petit
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.600 E 001º 54.188
Altitud: 340 m
Orientació de la porta: Oest
Restaurada: No
Descripció: Aixopluc format per l’aprofitament de l'espai que ha quedat sota una gran llosa recolzada, on la part frontal s'ha cobert amb una paret de pedra seca, deixant un portal d’accés.
Comentaris: Un tal Gabriel de cal Batllarí, una casa vacarissenca del carrer de la Barceloneta, aquí menava una vinya en contracte de rabassa morta o parceria amb el propietari de cal Ferminet. Segons l'Amillarament de 1861, un tal Fermí Viladoms (a) Gabriel conreava aquesta peça de terra, propietat de Fermí Gibert, que consistia en una vinya de 2ª i 3ª categoria, secà de 3ª, erm de 1ª i roques. L'any 1902, a causa de l'abandó del parcer, aquesta peça de terra va tornar a l'amo directe, que en aquell moment era Salvador Gibert.
Font d'informació: Amillarament de Vacarisses de 1861 (Arxiu de l'Ajuntament de Vacarisses). Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada