088 - Barraca del Neri (cal Ferminet)







Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent del Sellerès. S'hi accedeix des de la pista que neix al km 1.8 de la carretera de la Bauma i es dirigeix cap a can Vives.
Data de visita: 26-08-2014
Numeració: 088
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta rectangular. L'habitacle de la dreta és de planta irregular.
Tipus de porta: Llinda plana (l'habitacle de la dreta)
Estat de conservació: L'habitacle de l'esquerra té el sostre esfondrat. L'habitacle de la dreta es troba en perfecte estat.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 36.542 E 001º 54.302
Altitud: 355 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. Com es veu clarament en una antiga fotografia del llibre de l'Antoni Flotats, l'habitacle de l'esquerra tenia la coberta muntada sobre un embigat de troncs, i segurament era l'espai per a l'animal de carrega. L'habitacle de la dreta està tancat amb l'habitual falsa volta de lloses.
Comentaris: A cal Neri, una casa vacarissenca del carrer de Pau Casals, aquí menaven una vinya en contracte de parceria amb el propietari de cal Ferminet.
Font d'informació: Tonet Duran de cal Pau Gran. Antoni Flotats Llagostera, autor del llibre Vacarisses: assaig històric d'un poble. Ortofotos de l'ICC o Google Maps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada