076 - Barraca del Sot de l'Aigua X (Torrella)








Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de l'Orpina. Al sot de l'Aigua; una petita vall formada per dos torrentols que tributen al torrent de l'Orpina pel vessant dret. S'hi accedeix des de la pista que puja a l'obaga Negra des de la masia de Torrella.
Data de visita: 26-12-2013
Numeració: 076
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Bessona-composta. L'habitacle de l'esquerra és de planta rectangular. L'habitacle de la dreta és de planta circular.
Tipus de porta: Llinda plana (l'habitacle de la dreta)
Estat de conservació: L'habitacle de l'esquerra té el sostre esfondrat. L'habitacle de la dreta es troba en perfecte estat (només falta la llosa tapadora).
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 35.249 E 001º 54.165
Altitud: 315 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: Barraca doble adossada i no comunicada interiorment. L'habitacle de l'esquerra tenia la coberta feta amb un embigat de troncs. L'habitacle de la dreta està tancat amb l'habitual falsa volta de lloses; i té dues finestres: una que comunica amb l'annex i una altra a la banda oposada. Segurament l'habitacle de l'esquerra era l'espai per a l'animal.
Comentaris: En el passat algun pagès, probablement de Vacarisses, aquí menava una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari de Torrella. És una de les 6 barraques de vinya que han estat declarades BCIL (Béns Culturals d'Interès Local) per l'Ajuntament de Vacarisses.
Font d'informació: La pàgina web http://wikipedra.catpaisatge.net/ (Joan M. Vives). Ortofotos de l'ICC o Google Maps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada