056 - Barraca de la Vinya del Mandingó (Torrella)

Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de l'Orpina. Al sot de l'Aigua; una petita vall formada per dos torrentols que tributen al torrent de l'Orpina pel vessant dret. S'hi accedeix des de la pista que puja a l'obaga Negra des de la masia de Torrella. Situada al vessant nord-est d'una petita carena que fa de divisòria entre el sot de l'Aigua i l'obaga Negra. A prop del gran Roure de Torrella.
Data de visita: 26-12-2013
Numeració: 056
Tipus de construcció: Aèria adossada la marge
Forma: Planta quadrada
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Perfecte estat
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 34.984 E 001º 54.266
Altitud: 375 m
Orientació de la porta: Sud-est
Restaurada: No
Descripció: El voladís es conserva en perfecte estat.
Comentaris: A cal Mandingó, una casa vacarissenca del carrer de Montserrat, aquí menaven una vinya en contracte de parceria (1/4 part de la collita) amb el propietari de Torrella. Forma part de l'Inventari de Patrimoni Natural impulsat per la Regidoria de Medi Ambient i consultable des de la web de l'Ajuntament. Motiu pel qual és l'única barraca del sot de l'Aigua que apareix anomenada al mapa topogràfic de l'ICC: barraca del Roure de can Torrella.
Font d'informació: Jordi Torrella de cal Cargol. La pàgina web http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08291 (Jordi Piñero). La pàgina web http://wikipedra.catpaisatge.net/ (Joan M. Vives). La pàgina web http://www.vacarisses.cat/la-vila/historia-patrimoni-i-festes/inventari-de-patrimoni-natural.htm. Ortofotos de l'ICC o Google Maps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada