046 - Barraca de cal Josepó (can Còdol)









Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre de la riera de Sanana. En un torrent innominat que tributa a la riera de Sanana pel vessant esquerre. S'hi accedeix per una pista secundària que neix en un revolt tancat de la pista que baixa a can Còdol des del Serrat dels Ginebres.
Data de visita: 28-07-2014
Numeració: 046
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta circular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Perfecte estat
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 37.119 E 001º 55.027
Altitud: 415 m
Orientació de la porta: Sud-oest
Restaurada: No
Descripció: Té una fornícula. Una gran llosa tanca la falsa volta.
Comentaris: A cal Josepó, una casa vacarissenca del carrer Major, aquí menaven una vinya en contracte de rabassa morta o de parceria amb el propietari de can Códol. Segons l'Amillarament de 1861, un tal Josep Gibert i Morera conreava aquesta peça de terra, propietat de Felip Neri Còdol, que consistia en una vinya de 1ª, 2ª i 3ª categoria i roques. Posteriorment la descrita finca i la casa on vivien van passar al seu fill Josep Gibert Castellet (a) Jusepó. L'any 1900, probablement a causa de la fil·loxera, aquesta peça de terra va tornar a l'amo directe de la terra (el propietari). Actualment sobre la barraca hi ha un munt de fites termenals de la propietat de can Còdol que no es van arribar a posar a lloc.
Font d'informació: Amillarament de Vacarisses de 1861 (Arxiu de l'Ajuntament de Vacarisses). Trobada tot caminant sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada