018 - Barraca de cal Nerigaig (Torrella)Ubicació: Vessant hidrogràfic esquerre del torrent de la Creu de la Maciana. Es troba a escassos metres del camí romeu de Montserrat al seu pas per la Plana de Torrella.
Data de visita: 29-12-2013
Numeració: 018
Tipus de construcció: Aèria aïllada
Forma: Planta circular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Perfecte estat. Només li manca la llosa tapadora que tanca la falsa cúpula.
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 35.767 E 001º 54.699
Altitud: 365 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: Sí. L'any 2009 l'Ajuntament de Vacarisses va contractar l'empresa especialitzada en restauració del paisatge Naturalea (Marçal Ambròs), per tal de restaurar-la en el marc d'unes jornades participatives que van comptar amb la col·laboració del veïns del poble.
Descripció: A la banda oest de l'interior de la barraca hi ha tres armaris: una fornícula i un cocó superposats, i una fornícula independent. El cocó, que s'utilitzava per a ficar el càntir, actualment està obert a l'exterior.
Comentaris: A cal Nerigaig, una casa vacarissenca del carrer Major, aquí menaven una vinya en contracte de parceria (1/4 de la collita) amb el propietari de Torrella.
Font d'informació: Jordi Torrella de cal Cargol. La pàgina web http://www.panoramio.com/photo/76799983 (Marta Maseras). La pàgina web http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08291 (Jordi Piñero). La página web http://www.naturalea.eu/ca/pedraseca:Cos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada