011 - Barraca dels Action Man (les Vendranes)











Ubicació: Vessant hidrogràfic dret del torrent de les Vendranes. Sota la pista de les Vendranes que baixa des del km 12.3 de la carretera de Rellinars. A pocs metres de la cruïlla amb la pista que puja de can Còdol.
Data de visita: 12-09-2014
Numeració: 011
Tipus de construcció: Aèria adossada al marge
Forma: Planta circular
Tipus de porta: Llinda plana
Estat de conservació: Perfecte estat
Coordenades (Datum WGS 84 = ETRS 89): N 41º 37.132 E 001º 55.602
Altitud: 420 m
Orientació de la porta: Sud
Restaurada: No
Descripció: La llinda té gravat l'any 1874. L'interior de la barraca s'ha reblert de mig metre del sediment que s'escorre des de la pista superior quan plou.
Comentaris: Rep aquest simptàtic nom perquè la mainada dels masovers de les Vendranes juguen amb aquests ninots pels voltants de la barraca. Just a sota de la barraca es troba el forn de calç de les Vendranes. Segons el Plano geométrico del término jurisdiccional de Vacarisas de l'any 1856, la raconada on es troba la barraca encara era un tros de bosc propietat de les Vendranes. Potser posteriorment (l'any 1874), amb el "boom" de la vinya de la segona meitat del segle XIX, s'hi va establir algun rabassaire que ho va artigar i hi va plantar ceps.
Font d'informació: Els masovers de les Vendranes. Plano geométrico del término jurisdiccional de Vacarisas de l'any 1856 (Cartoteca Digital de l'ICC).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada